Sunway Duette Shades


Duette® Shades, ook wel duette gordijnen genoemd, bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Behalve dat Duette® Shades decoratief zijn geeft deze structuur het product een aantal effectieve en functionele eigenschappen:

Isolerend
Uit onderzoek van Stichting Milieu Centraal blijkt dat duette gordijnen het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. De honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Verduisterende duette gordijnen hebben daarnaast een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenzijde.
De potentiële besparingen zijn het grootst in combinatie met enkelglas in de winter. Bij de combinatie enkelglas met duette gordijnen kan het warmteverlies tot wel 60% gereduceerd worden.
Bij de combinatie dubbelglas met duette gordijnen kan het warmteverlies tot wel 46% verminderen. Het is lastig om concreet te zeggen wat dat voor de hoogte van de energierekening betekent, omdat iedere woning anders is en het gasverbruik van meerdere factoren afhankelijk is. In een gemiddelde woning met enkel glas kan de energiebesparing oplopen tot 18%. Daarnaast kan door de hogere binnentemperatuur de thermostaat lager gezet worden, wat op jaarbasis nog zo’n 7% zou kunnen schelen.

Reductie van warmteopname in de zomer
In de zomer weert duette raamdecoratie de warmte van de naar binnen schijnende zon, door de goede reflectie van de zonnestraling. De warmteopname kan tot 78% gereduceerd worden. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel binnen. Bovendien beschermen Duette® Shades uw interieur tegen verbleken door zonlicht.

Verbeterde akoestiek in huis
Duette® Shades hebben een zeer hoog geluiddempend vermogen. Zelfs in de moderne architectuur waarin veel beton, glas en metalen gebruikt worden, zullen Duette® Shades de akoestiek aanzienlijk verbeteren. Dit verhoogt het wooncomfort. Duette® Shades zijn uitgebreid getest door Fraunhofer IBP, een gerenommeerd Duits onderzoeksinstituut op het gebied van bouwfysica en door Stichting Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven.

Synchro concept
De Duette® Shades collectie is opgebouwd volgens het Synchro concept. Dat wil zeggen dat er meerdere kwaliteiten Duette® Shades en Plissé matchen in kleur en onderling goed gecombineerd kunnen worden. Dat kan een combinatie in één product zijn, bijvoorbeeld een transparante en verduisterende kwaliteit worden samen in één product gecombineerd tot een goede oplossing voor een dag- en nachtsituatie. Maar het is ook mogelijk om meerdere matchende kwaliteiten in één ruimte te combineren.


Meer informatie aanvragen
Duette Sunway
Duette Sunway
Sunway Duette Shades
sunway-duette-3.jpg
Duette Shades
Duette Sunway shades

Meer informatie aanvragen

Meer producten

Onze vestiging

Sluys Wonen
Stuartweg 1
4131 NH Vianen

Telefoon: 0347 - 324 747
Fax: 0347 - 324 748
info@sluyswonen.nl

Gratis ophaalservice
Bent u slecht ter been of heeft u geen eigen vervoer? We halen u graag op. Bel voor een afspraak.
Openingstijden
Maandag 13.00 tot 18.00
Dinsdag t/m Vrijdag 09.30 tot 18.00
Vrijdagavond op afspraak
Zaterdag 09.30 tot 17.00
Zondag Gesloten

Gratis parkeren
- Voor de deur is voldoende parkeergelegenheid